knop bellenknop mailknop route

ZwangerFit®

Ben jij zwanger en wil je toch sporten?
Je wilt sporten, maar je weet niet wat je kan en mag?
Wil jij graag klachten voorkomen?

Dan is ZwangerFit® wat voor jou!

ZwangerFit® is:

  • Sporten op maat
  • Samen sporten met andere zwangere of pas bevallen vrouwen
  • Zowel informatief als bewegen
  • Sporten onder specialistische begeleiding
  • Ook voort te zetten na de bevalling

Voor wie?

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor jou als  zwangere vrouw of pas bevallen vrouw.  In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgymnastiek gebundeld met de laatste inzichten over training tijdens de zwangerschap en zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn.

Waarom?

Om je fitheid en spierkracht te behouden zodat je fit de bevalling in gaat en vervolgens beter kunt herstellen na de bevalling. Daarnaast wordt er al vroeg in de zwangerschap preventief getraind met rug-, bekken- en bekkenbodemspieren.  De training is in groepsvorm, waarbij ook gezelligheid belangrijk is en ervaringen uitgewisseld kunnen worden met andere zwangere of pas bevallen vrouwen.

Vanaf wanneer?

Vanaf week 12 kan je als zwangere instromen en trainen tot aan de bevalling. 4-6 weken na de bevalling kan er weer getraind worden om in conditie te komen en je kunt tot maximaal 6 maanden na de bevalling bij ons doortrainen.

Inhoud van de training

ZwangerFit® bestaat uit 2 delen; coachingslessen en actieve training voor zwangeren en pas bevallen vrouwen. Er is voor gekozen de coachingslessen beknopt voorafgaand aan de training aan te bieden.
ZwangerFit® is geen “pufcursus”, maar bevat wel essentiële informatie over de bevalling op een informatieve en ontspannen wijze.

Er wordt elke training minimaal 45 minuten actief gesport en daarnaast krijgen de zwangeren 15 minuten belangrijke, maar beknopte informatie rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De training wordt aangeboden en begeleid door een geregisteerde ZwangerFit®  trainer/coach.
 
Elke zwangere vrouw die zich opgeeft voor ZwangerFit® krijgt eerst een intake voorafgaande aan het programma. Mocht er worden doorgetraind na de bevalling, dan volgt er eerst weer een intake om de bevalling te bespreken. De training zal voor elke zwangere en pas bevallen vrouw op maat worden gemaakt. Tijdens één les is ook de partner welkom voor enkele basistips.

Waar en wanneer?

ZwangerFit® wordt gegeven op dinsdagavond van 19 tot 20 uur aan de Snellingerdijk 60d. De training wordt gegeven door Noortje Drijfhout. Noortje is afgestudeerd als bekkenfysiotherapeut en is hiermee specialist in bekken- en bekkenbodemklachten. 

Kosten

Het pakket van 13 weken kost € 130,-. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je gedeeltelijk of volledige vergoeding van deze kosten krijgen. Wil je weten of jij de kosten ook terug kunt krijgen, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij.
U krijgt van ons een factuur welke u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Na afloop van 13 weken training, bieden wij indien gewenst tot aan de bevalling een maandabonnement aan voor € 40,-.