knop bellenknop mailknop route

Reducept 

Hoe werkt Reducept?

Als mens ervaren we pijn als onze hersenen via het zenuwstelsel doorkrijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn is ingewikkeld en wordt beïnvloed door je lijf, je gedachten, je emoties en je gedrag. De Reducept techniek beïnvloedt deze processen waardoor de pijn kan verminderen. Met behulp van een Reducept VR bril wordt de beleving van de pijn beïnvloedt en daarmee verbeterd de grip op pijn.

Hoe ziet een Reducept sessie er uit?

Een Reducept sessie start met het opzetten van een VR bril. Je krijgt vervolgens te zien hoe pijn in het lichaam precies werkt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Doordat je dit virtueel meemaakt, neem je deze informatie extra goed op. Vervolgens focus je op de pijn in je lichaam. Via de VR bril reis je langs je zenuwbanen, via het ruggenmerg naar de hersenen. Onderweg worden technieken toegepast zoals cognitieve gedragstherapie, visualisatie en mindfulness. Door deze virtuele reis leer je hoe pijn werkt en wat je kunt doen om je pijn te reguleren.

Wanneer is Reducept onderdeel van mijn chronische pijntraject?

Reducept kan worden ingezet indien er sprake is van aanhoudende pijn. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je open staat voor de techniek en vertrouwen hebt in de werking ervan. Onze psychosomatisch fysiotherapeut Anneke is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met aanhoudende pijnklachten en opgeleid tot Reducept-therapeut.

Wil je een afspraak maken voor Reducept therapie neem dan contact op met de praktijk: 0516-512775 of vul het contactformulier in.

bril vr