knop bellenknop mailknop route

Voetklachten

De voet. Zolang hij zonder protesteren doet wat wij willen krijgt hij niet veel aandacht. Zo kiezen we vaak schoenen die mooi zijn en wordt minder gekeken naar wat de voet nodig heeft. Pas als we last hebben van onze voeten gebeurt er wat en dan zoeken we vaak de oplossing in het ondersteunen van de voet door steunzolen of aangepaste schoenen.Hierdoor nemen de klachten in eerste instantie af, maar de voet wordt lui. De spieren in de voeten hoeven minder te doen met als gevolg dat meer ondersteuning uiteindelijk nodig is. Dit kan ook anders! Door de voet te gaan trainen zodat de voetspieren sterker worden en gewrichten weer beter gaan bewegen.

De voordelen van een getrainde voet:

  • Je voetspieren worden sterker.
  • Je staat beter.
  • De pijn (als je die hebt) zal sterk verminderen of verdwijnen.
  • De doorbloeding van je voeten wordt beter.
  • Je krijgt meer gevoel en daardoor verbeterd de balans.
  • Je hersenen maken weer contact met je voetspieren waardoor ze beter kunnen worden aangestuurd.
  • Je kunt weer lekker wandelen.
  • De versterkte voetspieren veranderen de stand van de voeten. Dit heeft ook een positieve invloed op de rest van de houding.

Bij ons op de praktijk is Laura van den Bosch gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten. Heeft u last van klachten in en/of rondom de voet dan kunt u met haar een afspraak maken. 

Laura heeft haar opleiding tot erkend voetentrainer gevolgd bij voetentraining.nl. Naast de opleiding tot erkend voetentrainer voor therapeuten zijn er online trainingen voor mensen met voetklachten. Er zijn onder andere trainingen voor de hallux valgus, hielspoor, klauw- en hamertenen en metatarsalgie (voorvoetpijn). Ook biedt Voetentraining een korte en krachtige training voor iedereen die zijn of haar voeten gezond wil houden.

Door het trainen van de spieren in je voeten, maak je de voet weer stevig en soepel. Daardoor verminder en voorkom je voetklachten.

Klik op de banner hieronder en bekijk de mogelijkheden op de site van Voetentraining.nl

voetentraining HORIZONTAAL KORT banner B