knop bellenknop mailknop route

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Mensen behandelen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert eveneens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport deel uitmaakt van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Sinds februari 2021 is Alan Kalt gestart met masteropleiding tot Sportfysiotherapeut en behandeld hij regelmatig mensen met sportgerelateerde aandoeningen. Als sportfysiotherapeut richt hij zich met name op behandeling, preventie en advies. Hij werkt nauw samen met huisartsen, sportartsen, specialisten en trainers/coaches.

 

Onze therapie├źn