knop bellenknop mailknop route

Revalidatie na corona

Een deel van de patiënten die corona hebben doorgemaakt hebben (langdurig) last van klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid. Zij hebben veel baat bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn. Dit geldt zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Om het normale leven weer op te pakken kan een revalidatietraject van grote meerwaarde zijn.

Binnen onze praktijk zijn ‘coronatherapeuten’ opgeleid die deze patiënten kunnen behandelen. Deze therapeuten hebben allemaal een uitgebreide basisscholing longaandoeningen gedaan en hebben zich daarna bijgeschoold op het gebied van revalidatie na corona. Alle coronatherapeuten werken nauw samen met huisartsen in de omgeving. Bij ons in de praktijk zijn Laura van den Bosch, Anneke van der Bij, Hilde Hielkema en Alan Kalt gespecaliseerd in het behandelen en begeleiden van coronapatiënten in hun revalidatietraject. 

De therapie bestaat voornamelijk uit functionele oefentherapie gericht op vergroten van de belastbaarheid en het uithoudingsvermogen zodat de dagelijkse activiteiten weer kunnen worden uitgevoerd zoals voorheen. 

Vergoeding voor herstelzorg na corona valt binnen de basisverzekering mits er een verwijzing is van huisarts of medisch specialist. 

Onze therapieën