knop bellenknop mailknop route

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij er met een dunne naald in een spier geprikt wordt. Het is een effectieve manier om problemen in spieren te behandelen. Door het aanprikken van de spier komt deze snel en langdurig tot ontspanning. Dry Needling wordt al jaren toegepast binnen de fysiotherapie. Bij ons op de praktijk zijn Hilde Hielkema en Martijn van Delden gespecialiseerd in deze behandelmethode.

Hoe werkt Dry Needling

Middels uitvraging van de klachten en uitgebreid lichamelijk onderzoek worden Triggerpoints in de spieren opgespoord. Een triggerpoint is een overgevoelige en voelbare harde streng in een spier welke lokale drukpijn en soms pijn op afstand kan geven. Triggerpoints in spieren kunnen zorgen voor:

  • Pijn en stijfheidsklachten in spieren
  • Krachtsverlies
  • Verminderde beweeglijkheid van de aangrenzende gewrichten
  • Tintelingen

Wanneer de triggerpoints zijn opgespoord wordt er middels een speciale techniek een dun naaldje in de spier geprikt. Als reactie hier op kan de spier kort en automatisch samentrekken. Dit kan gevoeld worden als een soort schokje. Daarna ontspant de spier zich waardoor deze gemakkelijker kan bewegen.  Na de behandeling kunnen de aangeprikte spieren wat vermoeid aanvoelen.

Onze therapieën