knop bellenknop mailknop route

Nieuwe kinderfysiotherapeute (in opleiding) Elsemiek Katerberg

Vanaf mei 2019 is Elsemiek Katerberg ons team komen versterken als kinderfysiotherapeute in opleiding. Ze zal zich inzetten om kinderen met een achterstand in de bewegingsontwikkeling of problemen met bewegingsvaardigheden te begeleiden en te helpen.

Ze is aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag en zal werkzaam zijn op verschillende scholen en op de locaties De Brinkhof en Haulerwijk.

 

 

Fysiotherapie Oosterwolde behaald de PLUS status

Vrijdag 5 oktober hebben we als praktijk onze kwalititeitsproef, afgenomen door KIWA en HCA, met vlag en wimpel gehaald! We zijn er dan ook enorm trots op dat we onszelf pluspraktijk mogen noemen. Voor u betekent dit dat er met (nog) meer oog voor kwaliteit naar uw klacht (en behandeling) wordt gekeken!

 

Martijn Christerus afgestudeerd!

Onze Martijn Christerus is onlangs afgestudeerd als Master of Science in Manuele Therapie!

In deze 3-jarige opleiding heeft een Master Manueel Therapeut (MMT) extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek, therapie en manuele vaardigheden en is daarom geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. 
Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

 

OSense O-Sense